advocado

Avocado gezond voor huid en lichaam

Avocado gezond voor huid en lichaam

We kiezen steeds vaker voor een gezonde leefstijl. Je kunt daarbij denken aan genoeg bewegen, maar dit heeft weinig zin wanneer we nog steeds elke avond besluiten op de bank te gaan zitten met een zak chips. Je moet juist je voedingspatroon omgooien wanneer je echt gezond wilt zijn. Het is niet voor niets zo dat er gezegd wordt dat 70% bepaald wordt door je eten/drinken, en slechts 30% door beweging. Liever wat gezonder eten, dan elke dag naar de sportschool. Er zijn een heleboel soorten eten waar je voor kunt gaan. Er zijn zoveel diëten dat je wellicht het goede niet meer kunt kiezen, maar wees niet getreurd: je hoeft niet perse een dieet te volgen. Er zijn zat voedingsmiddelen die voor ieder gezond zijn en een ervan is avocado. In deze blog lees je meer over dit wondermiddeltje, en hoe het ook nog eens niet alleen maar gezond is voor je lichaam, maar ook voor je huid!

Hoe gezond is jouw huid?

Een gezonde huid krijg je niet zomaar, maar begint vaak met de juiste voeding en goed eten. Genoeg water drinken bijvoorbeeld, is van groot belang om ervoor te zorgen dat je huid niet uitdroogt. Daarnaast zijn er allerlei voedingsmiddelen die ervoor zorgen dat je huid flink achteruit gaat, zoals het eten van producten met veel vet, maar ook het drinken van frisdrank met veel suikers. Door te kiezen voor gezondere voeding en het drinken van meer water, kan je huid aanzienlijk verbeteren, maar wist je dat ook avocado effect heeft? De reden: het heeft een heleboel kalium en vezels, en beiden zorgen ervoor dat de huid minder snel zal verouderen.

Een avocado bevat vitamine A, een vitamine dat ervoor zorgt dat de huid gezuiverd wordt en je makkelijker dode huidcellen kan kwijtraken. Daarbij heb je nog de aminozuren die zorgen voor een reiniging van de huid en je beschermen tegen allerlei omgevingsfactoren. Daarnaast heeft een avocado ook nog allerlei antioxidanten, die ervoor zorgen dat je lichaam kan ontgiften. Daarmee wordt bedoeld dat de giftige stoffen het lichaam uitgaan, en daarmee ook de slechte stoffen die de huid beïnvloeden. Wel moet je onthouden dat je er met af en toe een avocado eten niet komt. Dit moet regelmatig gebeuren, dus vergeet niet om wekelijks even de markt af te struinen naar wat avocado’s. Zo zijn ze namelijk ook nog eens lekker betaalbaar, want we snappen dat het in de portemonnee een duur grapje kan zijn om elke dag een nieuwe te moeten kopen.

Het klaarmaken van avocado kan op allerlei manieren. Denk aan met een gekookt ei erdoor zodat je een soort prutje van ei met avocado hebt. Dit kun je dan bijvoorbeeld op brood doen, of gewoon zo eten. Een andere tip is het samen met gerookte zalm te eten. Stukjes avocado en gerookte zalm en vergeet dan niet nog even de dressing toe te voegen. Die bestaat uit mayonaise, yoghurt, cayennepeper, wat ketchup en tot slot citroensap.

Wanneer een avocado eenmaal open is, moet je deze wel weer goed opbergen. Denk aan even een stukje folie er omheen, want voor je het weet is hij bruin en niet meer lekker. Het beste is dan ook gewoon meteen de gehele avocado op te eten, wanneer je daartoe in de gelegenheid bent.

Naast het feit dat een avocado dus ontzettend gezond is voor onze huid én ons lichaam, is het ook nog eens heel erg lekker. Bovendien kan je het tegenwoordig in vrijwel elke supermarkt krijgen, maar mocht je het voor een prikkie willen, dan is de markt een aanrader. Je kan gerust avocado’s inslaan, want het duurt altijd even voor ze rijp zijn. Bij sommige winkels zijn ze overigens al rijp in de winkel, maar dan moet je ze ook binnen dan en een paar dagen opeten, voor ze weer verrot zijn.

Dus, wat zeg je ervan: wanneer ga je jouw avocado’s klaarmaken om te gaan eten?